Na vijf dagen van kuur vijf gehad te hebben, is Jayden vanmorgen rond 11:00 uur lekker naar huis gegaan. Vanmorgen werd Jayden 7:30 uur wakker. Nadat alle knuffels ingepakt waren, kreeg Jayden om 10:00 uur zijn laatste medicijn toegediend. Daarna werd de naald uit zijn Port-a-Cath gehaald.
Kuur vijf is voor Jayden een minder makkelijke kuur dan kuur zes. Hij heeft van deze kuur namelijk behoorlijk last van de bijwerkingen, vooral van de misselijkheid.
Vanavond tijdens het eten heeft Jayden overgegeven en daarbij is zijn sonde eruit gekomen. Het overgeven is al vervelend voor Jayden, maar wanneer zijn sonde eruit komt dan is dit nog vervelender. Ongelofelijk, maar na een paar tranen was Jayden klaar met huilen en zei: Papa, Jayden schrok. Na een ijsje was de pijn in de keel over en hebben wij het ziekenhuis gebeld voor het plaatsen van een nieuwe sonde. Jayden moet namelijk wel voedsel binnen krijgen. Het terugzetten is een hele vervelende handeling. Om 19:00 uur waren wij in het ziekenhuis. Jayden heeft het goed gedaan, hij raakte wel overstuur maar gelukkig niet erg. De sonde zit er weer in en hij ligt inmiddels heerlijk te slapen.

Afgelopen woensdag zijn we om 10:30 uur opgehaald door dhr. van Noesel om naar zijn college te gaan. Na een wandeling door het ziekenhuis kwamen we bij een enorm grote zaal aan, best wel spannend. De zaal was gevuld met 200 studenten. Aan de hand van ons verhaal, bloedwaarden en scans van Jayden moesten zij raden wat Jayden heeft. Daarnaast moesten zij vertellen wat voor soort onderzoeken zij zouden doen om Neuroblastoom te diagnosticeren(heb ik geleerd in de collegezaal).
Na 45 minuten wisten zij te vertellen dat het Neuroblastoom is. Wij vonden het spannend, maar ook een leerzame ervaring. Jayden heeft zich wederom van zijn goede kant laten zien en heeft veel geduld gehad voor 200 studenten.

Van de week kregen wij een zeer aandoenlijke email van de moeder van de 5jarige Noor uit Vlaardingen. Naar aanleiding van het artikel in de Babber krant heeft zij spontaan haar eigen centjes uit haar spaarpot gehaald om deze aan Jayden te geven.
Vanmiddag is Noor samen met haar vader op bezoek bij Jayden geweest. Noor had haar centjes, een tekening en een cadeautje zelf heel mooi ingepakt. Samen met Jayden heeft zij dit uitgepakt. Dank je wel, lieve Noor!

Noor met haar papa en Jayden

Woensdag 15 februari is de volgende afspraak. Dan wordt er gekeken naar zijn bloedwaarden en 29 februari start de zesde kuur, maar tot die tijd kan hij lekker genieten van het thuis zijn.

Remco

 

6 reacties op Weer naar huis!

 1. cisca schreef:

  heey lieve gozer!
  ik kan gelukkig weer een berichtje schrijven.mn computer deed een beetje raar.dit is een vervelende kuur geweest he,maar je hebt je er weer geweldig doorheen geslagen knul.
  wat lief van noor he!zo zie je maar dat zoveel mensen van je houden.
  dikke knuffel van ons xxx
  jan cisca rick

 2. sandra en krijn schreef:

  Snif …. een echte tranentrekker het verhaal van Noor en natuurlijk ook het feit dat Jayden weer thuis is en nog steeds zo stoer en sterk kan zijn met als z’n ouders! Liefs Sandra

 3. jeanette schreef:

  hoi ventje

  het was alle maal niet zo leuk.
  maaaaaaaaaaar je hebt het toch maar even gedaan.
  nu maar weer even genieten en bij komen want dat
  hebben jullie met z’n allen wel weer verdient.

  nou weer een grote bere knuffel of was het een slange knuffel

 4. Kirby schreef:

  Wauw….wat ben je toch een sterke kerel! Ben zo trots op je! Echt WAUW….en ook Wauw voor de actie van Noortje…wat kunnen kinderen toch onverwacht superdingen doen…zit met tranen in mn ogen! Op naar kuur 6. Je kunt het KANJER!

 5. Liam schreef:

  hoi Jayden,
  Nou gelukkig zit kuur 5 erop en ben je weer lekker thuis.
  Heel vervelend van de sonde maar ook daar heb je je dan toch weer even goed doorheen geslagen.
  Wat ontzettend goed dat je zomaar voor een klas van 200 leerlingen zat, zijn genoeg volwassenen die dat niet durven.
  Nu lekker thuis plezier maken en goed rusten.
  Veel liefs van Liam

 6. Mart&Betty schreef:

  whaaaa, Jayden gaaf joh dat je de vijfde kuur achter je hebt liggen.
  de bijwerkingen van deze kuur zijn behoorlijk zo lijkt het in het verslag echter de lach zal je dragen door de tijd heen.
  Jayden heel veel plezier de komende tijd want de tijd van spelen is aangebroken.
  hele lieve groeten Mart en Betty

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.