Vanmorgen werd Jayden wakker; ‘Vandaag naar huis’ zei hij. Na de laatste spulletjes verzameld te hebben, nog even door de gangen te hebben gewandeld en om de tijd wat sneller te laten gaan ook nog maar even in het ziekenhuis gedoucht,  was Jayden weer klaar om het ziekenhuis te  verlaten.

Rond kwart over tien kwam de zuster Jayden halen om de laatste medicijnen toe te dienen, de  Porth Cath los te maken en een insuflon in zijn been aan te brengen. Een paar tranen, maar daarna rennend door de gang om zijn schoenen te gaan halen. Ook deze kuur hebben we weer doorstaan. Het is ongelofelijk hoe Jayden de kuren doorloopt. Deze week iets minder leeftijdgenootjes op zaal, maar toch wel weer wat grapjes met de zusters kunnen uithalen…de zuster kietelen, in de billen knijpen, noem maar op. Jayden is er eentje!

Op de terugweg van het ziekenhuis zag Jayden de Mc Donalds paal en wilde hij gelijk graag een patatje. Het patatje smaakte nog niet helemaal naar behoren, maar het was zo fijn om te zien hoe blij hij er mee was.

Gisteren is er ook nog gesproken met de dokter en zijn er nog verschillende vragen gesteld. Hoe ziet Jayden zijn behandeling er verder uit, hoe staat het ervoor met de verzekering, hoelang moet hij bestraald worden, wanneer de operatie? Kortom een hoop vragen en spanning. De dokter kon nog niet alles beantwoorden, maar voor nu hebben we dinsdag 13 maart eerst om 08.30 een CT-scan, vervolgens gaan we naar de nucleaire afdeling voor inspuiting van radioactieve vloeistof zodat we woensdag 14 maart een MIBG-Scan kunnen maken. Na inspuiting doen we nog een gehoortest (dit omdat de chemo Jayden zijn gehoor kan aantasten) en vervolgens wordt er gekeken naar zijn bloedwaardes.

Mocht Jayden een bloedtransfusie nodig hebben, zullen we dinsdag in het ziekenhuis blijven slapen. Zo niet dan melden we ons woensdag 14 maart om 06.30 uur omdat Jayden voor de MIBG-Scan onder sedatie zal worden gebracht en dit medicijn minstens twee uur van tevoren moet worden toegediend. Hopelijk mogen we dus dinsdag overnachten want om 05.00 uur opstaan woensdag om vervolgens 06.30 uur te melden is ook niet helemaal comfortabel. Tot slot hebben we een hele grote urinebus meegekregen (die we helemaal mogen vol plassen, haha) om Jayden zijn urine ook te laten onderzoeken.

Zoals jullie zullen begrijpen hangt er veel af van de komende scans en zijn wij daar ook zeer gespannen voor. De dokter verwacht eind maart te gaan opereren, maar nogmaals afhankelijk van de uitslagen. De overige vragen worden naar verloop van Jayden zijn resultaten in de toekomst beantwoord. Met een stap tegelijk gaan wij weer verder.

Voor nu 5 daagjes rust. Zaterdag naar de’ Rotterdam Airport Jayden dag’, mits Jayden het fysiek natuurlijk aankan en goede doen is. Want we willen geen enkel risico lopen dat hij alsnog een infectie, bacterie of iets dergelijks oploopt dat kunnen we zeker niet gebruiken.

Dan nog even aandacht aan de acties; afgelopen zondag was er de Kanjerdag en iedereen bedankt voor hun aanwezigheid en bijdrage natuurlijk. Ook worden er nog steeds nieuwe acties opgezet wat erg mooi is om te zien. Onze teller loopt dan ook goed richting het gewenste bedrag en dat komt door de inzet van vele mensen voor Jayden, dank jullie wel!

Wij zullen wat leuke foto’s van Jayden maken komende dagen en jullie volgende week op de hoogte brengen van de verlopen scans!

Opnieuw een dikke knuffel van Jayden!

 

11 reacties op Kuur 6 zit er ook alweer op!

 1. Paula en Pieter schreef:

  Wat fijn dat deze ook weer achter de rug is! Vanavond de laatste lootjes voor de Airportdag geprint en geknipt. Tot zaterdag Jayden, kan ik je eindelijk eens zien!

 2. Wieneke van den Berg schreef:

  Altijd weer fijn om te lezen dat het allemaal weer goed gelukt is, en jullie kanjer weer lekker mee naar huis mag.

  Liefs, Wieneke

 3. jeanette schreef:

  hai jayden

  ik ben blij dat je de kuur weer met vlag en wimpel hebt door staan wat ben je een kranig ventje maar dat wisten we eigenlijk al.
  en de komende tijd word het weer spannend maar zo als het nu gaat komt het wel goed.

  nou een dikke knufffel van deze kant en houw je eige taai en word vooral niet mals.
  ggggggrrrrrrrrrrrrr jeanette

 4. Priscilla van der Spelt schreef:

  Wat fijn dat deze kuur ook weer goed gegaan is en afgelopen!!
  Ik hoop dat de scans positief nieuws brengen!!

  Liefs Priscilla!

 5. Bob schreef:

  Dat is positief nieuws,je bezorgde me een glimlach op mijn gezicht.
  We bidden voor je.

  Knuffels Bob & Fam

 6. Kirby schreef:

  Hai, Jayden…zo lekker weer naar huis kerel! En dan ook nog een souvenier mee naar huis die je vol mag plassen, nou nou. Ik kom wel even helpen. Hopelijk lijkt die buis niet op zo`n bus voor de statiegeld, want dan levert mama straks de verkeerde in 😛 dat zou gek zijn! Heel veel plezier thuis enne lekker veel patatjes eten, doen mama en Leslie ook…hebben wij gezien! 😉

 7. Hoi jayden en familie,

  Oh wat heerlijk dat je weer ff thuis bent en wat sla je je er goed doorheen. Ondanks dat het allemaal spannend is toch ook nog wat leuks in het verschiet binnenkort… Want ik begreep dat mama’s baby in de buik (je zusje) niet zo lang meer op zich laat wachten, word je ook nog een grote broer en je bent al zo’n kanjer!
  We zijn trots op jullie allemaal!!
  Nu maar hopen dat de uitslag van de scan enzo ook allemaal goed is…Je komt er wel!!

  xxxx Tanja, Roy en onze meiden.
  alles kids waterland

 8. Aad en Judith schreef:

  Hoi Jayden,

  Wat fijn dat je weer thuis bent. En wat sla jij je er goed door heen!! Een KANJER ben je!!! Bij de Gezamenlijke Brandweer te Rotterdam hebben ze ook de geur van de ijzerkoekjes geroken. Inmiddels zijn er al aardig wat zakjes verkocht. We hopen hiermee een bijdrage te kunnen leveren zodat het bedrag van 80.000 steeds een beetje dichterbij komt.

  Dikke knuffel!

  Aad en Judith

 9. Donny Kooyman schreef:

  Wij van karaoke jd Party volgen het verloop van van Jayden zijn ziekte en genezing en wij hoop dat hij snel beter mag worden.Wij wensen hem en jullie veel liefde en kracht.Om door deze moeilijke tijden te komen, en god zal hem helpen.

 10. Karin schreef:

  Lieve Jayden,

  wat ben je toch een dapper mannetje, met alles wat je moet doormaken. Gisteren heb ik je gezien tijdens Jaydens Request . Je was zo vrolijk en je was zo blij met je clown die ik heb gegeven. Het was heerlijk om je even te zien.
  Heel veel sterkte de komende tijd.

  Groetjes en hele dikke knuf voor Jayden.

 11. Samantha schreef:

  duim duim duim, heel veel mensen duimen keihard voor jullie kleine man. Ook ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.