Allereerst willen wij iedereen bedanken voor alle lieve berichten. Dit betekent veel voor ons en geeft ons veel steun!
Na een korte rumoerige eerste nacht in het ziekenhuis heeft Jayden vannacht erg goed geslapen. Zo goed zelfs, dat hij pas om half negen wakker werd. Ik zeg pas, omdat hij meestal rond 6 uur al klaar wakker is. Paretmortnanthe . Deze kuur is begonnen met 2 soorten puncties. Een beenmerg- en een botpunctie. Vandaag hebben we goed nieuws gekregen! De uitslag van de beenmergpunctie geeft aan dat er geen slechte cellen meer zijn aangemaakt en zijn beenmerg schoon is. Op de uitslag van de botpunctie moeten we nog wachten tot a.s donderdag. Op het moment dat ook zijn bot schoon is, krijgt hij extra Neupogen ingspoten. Dit is een medicijn die via een spuit net onder de huid wordt ingebracht. Dit doen wij zelf en het zorgt ervoor dat de stamcellen die zich in het beenmerg bevinden extra worden aangemaakt. Zodra er voldoende stamcellen zijn aangemaakt, worden deze uit het bloed gefilteerd. Deze stamcellen worden ingevroren om ze in een later stadium weer terug te laten plaatsten. Deze stamcellen dienen dan als basis tijdens een beenmergtransplantatie.

Jayden doet het erg goed tot nu toe. Hij is nog steeds erg actief met zijn loopauto en raced door alle gangen van de afdeling op zijn rode driewieler. Niemand is meer veilig en zelfs de zusters moeten opzij springen. Ook op zijn kamer heeft het verplegend personeel het zwaar te verduren, want iedereen is al diverse malen geprikt door zijn knuffel de slang. Jayden krijgt nog meer interesse in zijn medische behandelingen en probeert dan ook bijna alles zelf te doen. . Ook zijn knuffel de hond moet eraan geloven die heeft inmiddels ook een infuus aangesloten gekregen om de diverse medicijnen in te brengen. Dit in combinatie met de plastic handschoenen van het verplegend personeel is een hele grappige vertoning.

 

Wel begin je de eerste effecten van de chemokuur te merken, hij zweet erg veel in zijn slaap, krijgt steeds minder geduld en zijn energie wordt steeds wat minder. Hij krijgt nog steeds zijn voeding binnen via zijn sonde, maar reageert daar wel goed op. Om verstoppingen in zijn darmen te voorkomen, krijgt hij Florax (een laxeermiddel).
 
Volgens de doktoren mag Jayden op tweede kerstdag aan het einde van de ochtend naar huis. Dat zou erg fijn. Op het moment dat hij koorts of eventuele infecties krijgt, zal dit uitgesteld worden. Vooralsnog gaan we hier nog niet vanuit.

Remco

 

10 reacties op Goed nieuws!!!

 1. Kirby schreef:

  STOERE KEREL!!!

  ben op afstand bbbbeeeeeeere trots… maar ja, beren gaan in het verband bij Jayden…dusse…ik ben zo trots als een PAUW!

  wat een KANJER is het toch!

 2. nol en suus schreef:

  Fijn nieuws! En wat ben je toch een kanjer lieve jayden! Kusjes van nollie, suusie, Lorenzo en Shannon

 3. jeanette schreef:

  hai die jayden

  wat een verpletteren goed nieuws dit moet als het even kan voort gezet worden en help jij je knuffel maar dan kan die ook lekker met je mee naar huis want wees nou eerlijk die is toch ook heel belangerijk voor jou en de zusters.

  veel knuffels,
  en groetjes aan de family

 4. Marian en Dick schreef:

  Lieve familie
  Dit is werkelijk goed nieuws.Het is weer een positieve stap in de goede richting. Wat zal het fijn zijn als de uitslag van de botpunctie ook zo positief is.
  En Jayden, zorg jij maar goed voor je knuffels, die moeten natuurlijk ook beter worden.
  Remco, m’n complimenten voor dit verhaal, je maakt alles heel duidelijk.
  Allemaal de warme wensen van ons voor de komende dagen.
  Liefs Marian en Dick.
  En de groeten van Rakker natuurlijk.

 5. Aileen schreef:

  Wat een goede berichten!!!! Super hoor. Dat het zo maar mag doorgaan en je weer lekker thuis kan zijn met de kerst.

  Liefs Aileen

 6. claudia schreef:

  Wij wensen jullie heel veel sterkte in deze moeilijke zware tijd, en hopen op een goed 2012 voor jullie.

 7. olga schreef:

  Hoy.

  Het is echt een kanjer als ik lees wat hij allemaal moet door staan ….en jullie natuurlijk ook.Blij te lezen dat het goed aan slaat de behandeling. hoop dat de kerst ook mee valt en jullie er nog een beetje van kunnen genieten …als Jayden mee naar huis mag.
  Wil jullie heel veel sterkte wensen!!

 8. Jolanda Stoute schreef:

  Hallo,

  Wat doet Jayden het ontzettend goed zeg, dapper mannetje hoor! En gelukkig goed nieuws ook al is er nog een lange weg te gaan, dat zeker. Wij hopen dat Jayden met kerst naar huis mag zodat er nog een beetje kerstgevoel is voor jullie want ja met kerst horen alle dierbaren bij elkaar te zijn! Heel veel sterkte nog met alles en we denken aan jullie!

  Groetjes

  Theo, Jolanda, Timo en Tijn (buren)

 9. Kirby schreef:

  http://sendables.jibjab.com/view/6cX2Lc618b72KSVN als Jayden een keer wil lachen…even dit filmpje laten zien…

 10. Anneke & Ronald de Jong schreef:

  Wat een geweldig nieuws dat hij zo goed reageert op de chemo’s. Hopelijk is hij morgen bij jullie thuis, want met kerst is het fantastisch om bij elkaar te zijn. Ook wij denken natuurlijk heel vaak aan jullie en hopen dat het nieuwe jaar alleen maar positieve resultaten zal opleveren. Heel veel sterkte, lieve groetjes van Ronald en Anneke de Jong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.