De afgelopen dagen heeft Jayden het erg naar zijn zin gehad samen met zijn kamergenoot Emma.
Jayden en Emma zijn dikke vriendjes geworden. Samen scheuren ze door de gangen van de afdeling(en dat te bedenken dat Emma erg veel last heeft van haar spieren in haar kuit en hiel).
Zaterdagochtend hebben ze samen een feestje gevierd in hun zelfgemaakte tent met cakejes en siroop. Het is erg mooi om te zien dat Emma en Jayden, ondanks alles, het samen zo naar hun zin kunnen hebben.

Zaterdagavond viel Jayden moeizaam in slaap. Toen hij uiteindelijk sliep leek het erop dat Jayden enorm aan het transpireren was(wat niet ongebruikelijk is tijdens een chemokuur).  Na de derde keer controleren bleek het geen transpiratie te zijn, maar vocht van de chemokuur. De naald, die normaal in de Port a Cath zit en ervoor zorgt dat de chemo opgenomen wordt in het bloed, zat niet goed op zijn plaats. . Dit zorgde ervoor dat de chemo niet werd opgenomen in zijn bloed, maar onder- en bovenhuids werd verspreid.
Na dit geconstateerd te hebben en overleg te hebben gehad met de zuster is Jayden verplaatst naar de behandelkamer.
Daar hebben de zusters de naald verwijderd en geprobeerd om een nieuwe naald in de Port a Cath aan te brengen. Helaas is dit niet gelukt door het vele vocht rondom de Port a Cath. Vervolgens mocht Jayden gaan slapen met een ijskompres, zodat de ophoping van de chemo verkleind kon worden. Nadat Jayden in slaap is gevallen, kwam een oncoloog om te bekijken of hij de Port a Cath opnieuw kon aanprikken. Gelukkig was dit nu wel mogelijk en kon Jayden uiteindelijk om 01:00 uur slapen.

Zondag om 08:30 uur werd Jayden vrolijk weer wakker, alsof er niets aan de hand was.
Het is en blijft een sterke kanjer!

 

Remco

 

8 reacties op Een zware nacht voor Jayden

 1. cisca schreef:

  wat een mannetje is het toch he! haha
  ik ben blij dat hij het allemaal vrij goed opneemt
  en zeker dat hij veel plezier met zn vriendinnetje heeft.
  dikke kus gozert!
  jan cisca rick

 2. Marijke schreef:

  Lieve Jayden, Remco en familie,

  Ook ik zal via deze blog op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen.. Goed initiatief en wat een mooie acties staan er op de site! Heel veel sterkte en ik hoop dat Jayden die vrolijkheid blijft houden!

  Liefs Marijke van der Lelij

 3. Carla van Deijl schreef:

  Hoi hoi,

  Wij hebben erg genoten van de vrolijkheid op de kamer van Jayden en Emma.
  Het was me een groot genoegen om achter Jayden aan te rennen door de gangen met zijn infuusstandaard.

  Heerlijk om te ervaren dat hij ogenschijnlijk niet veel last heeft van de chemo!
  Nog een paar dagen dan mag hij weer naar huis, altijd weer heerlijk toch!

  liefs, Ernest en carla

 4. Danielle schreef:

  oeh oeh Jayden!! Staat die tent er nog??? Want die wil ik heeeel erg graag even komen bekijken!! Nou ja ik ben er Woensdag pas.. hmm Oh kom je dan samen met Emma naar de hal? We gaan Woensdag film kijken!! 😀 Met popcorn en allemaal ander lekkers!! Hoop je te zien! En als het niet lukt om beneden te komen, kom ik je stiekem wel even een zakje popcorn brengen 😉 Voor jou, je slang en Emma natuurlijk! 😀

 5. Sandra en Krijn schreef:

  Hallo, lieve mensen. We lezen met gemengde gevoelens jullie laatste twee berichten zojuist in een lodge met uitzicht op de Oegandese Savannen waar de big 5 zich schuil houden. Ondanks het genieten hier denken we veelvuldig aan jullie. Hang in there!!!!!! Liefs Krijn en San

 6. jeanette schreef:

  hoi ventje

  nou dat was weer wat ik kan het haast niet geloven er gaat ook wel iedere keer wat fout maar dat deert ons ventje niet die gaat gewoon vrolijk door.
  en dat willen we natuurlijk ook dat jij vrolijk doorgaat .
  dan doen wij dat ook met de inzamelaktie voor jou stoere vent.

  vele kusjes voor jou en emma

 7. Colin schreef:

  Hoi Jayden,

  Kom op he je kunt het!!!

  We gaan met een hoop mensen er voor zorgen dat er genoeg geld binnenkomt om je hele familie mee te kunnen nemen naar America, dat gaat echt wel lukken. Je bent misschien nog wat jong voor Facebook en Hyves maar geloof ons maar, een hoop mensen vinden jou een kanjer en gaan met z’n allen geld inzamelen!!!

  Mark Miriam Colin en Liam

 8. Carmen schreef:

  Wauw, ik zie nu voor het eerst jullie blog en heb is wat terug gelezen. Wat een held is Jayden, echt waar. Ik heb gigantisch veel respect voor die jongen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.