Om 06.20 uur ging de wekker. Voor Jayden nog erg vroeg. Jayden heeft afgelopen weekend een super weekend gehad, onder andere met zijn uitje naar de Luchthaven dag, wat in een woord SUPER was! Toch viel op zondagavond het doek voor Jayden. Je kon merken dat hij erg laag in zijn waardes ging zitten en maandag was dan een dag met veel slapen en als hoogtepunt een filmpje kijken. We waren vanmorgen dus zeer benieuwd naar zijn bloedwaardes.

Aangekomen in het ziekenhuis de Porth a Cath aangeprikt en gelijk een buisje bloed afgenomen. Vervolgens gingen wij naar de CT-scan. Jayden heeft het keurig gedaan en bleef hartstikke netjes stil liggen. Na de CT-scan terug naar de afdeling oncologie en daar kregen wij te horen dat Jayden zijn Hb 4,4 was, aan de lage kant en tevens is hij Nutropeen (een slecht functionerend immuunsysteem en zijn zeer vatbaar voor allerlei ziektes.). Besloten word dat Jayden vandaag een bloedtransfusie zal krijgen, maar eerst door naar de nucleaire geneeskunde voor de inspuiting van de radioactieve stof voor de MIBG-scan van morgen. Ook hier gedroeg Jayden zich voorbeeldig. Na de inspuiting door naar de Kno-arts voor een gehoortest. Jayden kreeg dit keer zelf de koptelefoon op (vorige test was met een apparaatje) en gaf duidelijk en consequent de piepjes aan. Om te vergelijken is daarna het apparaatje nog gebruikt (dit geeft een signaal af in het oor en wordt teruggekaatst door het trommelvlies). Jayden begon wel erg moe te worden en ook te huilen, hij was er klaar mee, maar gelukkig zat de test erop. De gegevens worden doorgestuurd naar de dokter, maar wel werd al duidelijk dat zijn linkeroor minder goed de hoge tonen oppakt. Op de vraag of dit blijvend is, werd geantwoord, waarschijnlijk wel als er schade is aan zijn slakkenhuis. Wat een troep zijn die medicijnen toch… We wachten natuurlijk af wat de dokter ons kan zeggen. Voorlopig hebben wij het gevoel dat Jayden ons nog goed kan horen, haha!

Terug op de afdeling was het bloed al binnengekomen en mocht Jayden naar de dagbehandeling. Jayden was uitgeput en viel als een blok in slaap. Gelukkig na overleg is er besloten dat Jayden vanavond in het ziekenhuis mag blijven, gezien hij voor de MIBG-scan onder sedatie gaat en dit twee uur van tevoren wordt toegediend (hadden we dus om 06.30 ons moeten melden in het ziekenhuis) is het comfortabeler voor Jayden om gewoon vanuit het ziekenhuis naar het onderzoek te gaan. Tijdens het inlopen van de zak bloed ging Jayden zijn temperatuur omhoog en kwam hij boven de 38 graden dit tezamen met de neutropenie zorgde ervoor dat Jayden is verhuisd naar een box en dus niet op zaal ligt om ziektes te voorkomen. Al met al weer een aardig dagje.

Ook hebben we vandaag heel goed nieuws gekregen van de zorgverzekeraar. Jayden zijn behandeling in Amerika voor immunotherapie is goedgekeurd! Daarnaast hebben we te horen gekregen dat Jayden woensdag 28 maart zal worden opgenomen en op donderdag 29 maart zal worden geopereerd. Wij hadden zelf gedacht aanstaande donderdag bij de uitslag van de scans hier meer over te horen, maar het staat al op de planning.

Morgen 14 maart dus de MIBG-scan, donderdag 15 maart een afspraak op het anaesthesiespreekuur en een afspraak met de dokter over de scan uitslagen. Drukke dagen nog!

Dan heeft Jayden vrijdag een rustdag en zaterdag een heel leuk uitje! Jayden is door de familie Van Dijk opgegeven voor Make a Wish. Nu heeft Make a Wish een leuke dag voor Jayden in elkaar gezet en deze dag zal zaterdag aanstaande (mits Jayden zijn conditie het toelaat) staan te gebeuren. De inhoud van deze dag is nog even een verrassing, maar leuk gaat het zeker worden. Mooie afsluiting na zo een ziekenhuis week!

Foto’s krijg wij even niet geladen op de site, maar die volgen nog. Donderdag meer nieuws over Jayden!

 

6 reacties op Een drukke dag in het ziekenhuis!

 1. Peggy van den Berg schreef:

  Wat spannend allemaal weer!

  We gaan keihard door met duimen en hopen!

  Veel liefs,
  Peggy

 2. Priscilla van der Spelt schreef:

  Ik ben het helemaal met Peggy eens.. Zeker zussen 😉

  Liefs Priscilla!

 3. Kirby schreef:

  Ik ben geen zus van Peggy en Priscilla…Maar voor ons geldt hetzelfde, we gaan hier ook keihard duimen en hopen! Dikke knuffel, gezinnetje de Regt en co.

 4. Familie Jansen schreef:

  Wat weer een heftig dagje in het Sophietje. Fijn dat jullie vannacht kunnen blijven slapen. Sterkte en we denken aan jullie.

 5. Marsha schreef:

  Poeh, wat een informatie allemaal. Jullie zitten wel in een achtbaan van info en emoties volgens mij.
  Petje af hoe jullie alles zo weten te rooien hoor. En wat is Jayden toch een terechte kanjer.
  Ik hoop dat hij een hele leuke dag zal hebben bij de make-a-wish en dat jullie zelf ook een beetje bij kunnen komen van alle drukte.

  Knuffel,

  Marsha

 6. jeanette schreef:

  nou dat was weer een heel verhaal van mama.
  maar het komt er op neer dat ons ventje het weer goed heeft gedaan.
  en nou maar lekker dromen over een vrijdag want dat is toch maar leuk voor je.
  en nu nog nieuws van vandaag en dan zit de week er weer op wat gaat alles toch snel.

  laat mama je kusje geven van peet en jeanette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.