Woensdagochtend 11 januari hadden we om half elf een afspraak. Snel bloedgeprikt en wachten… en wachten… en wachten… Uiteindelijk om half een mochten we in de spreekkamer wachten… en na een paar minuutjes kwam de dokter.

De dokter viel meteen met de deur in huis. Op de vraag of er DNA schade in de tumorcellen aanwezig is hadden we nog geen antwoord. Zo kan bij neuroblastomen een specifiek groei-gen of kanker-gen, N-Myc gen genaamd teveel voorkomen. Een verhoogde activiteit van dit N-Myc gen maakt de tumorcel extra actief en agressief. Ook kunnen er stukjes van het erfelijke materiaal van de kankercel verloren gaan. Ook dit kan ongunstig zijn en de tumor sneller laten groeien. Er kunnen namelijk beschermende genen wegvallen die normaal de balans handhaven in de celgroei. Nu was het nieuws van de dokter dat Jayden dit N-Myc gen heeft. Dit nieuws veranderd niets aan de behandeling (Jayden valt al onder stadium 4 door zijn uitzaaiingen en werd al voor de meest aggressieve vorm behandeld) daar gaan we gewoon mee door. Het zegt ook niets over het uiteindelijke verloop van de ziekte wel zegt het dat het beter was geweest voor je kansen als je dit N-myc gen niet had gehad. Het was dus wel terleurstellend nieuws, maar we gaan dat N-myc gen gewoon vernietigen en zorgen dat het niet meer terugkomt!

Vervolgens is Jayden zijn Port a Cath aangeprikt en is om half drie zijn chemokuur van start gegaan. Jayden heeft als een blok geslapen. Er waren nogal wat piepjes op de kamer van diverse apperaten, maar Jayden werd er niet warm of koud van. Vanmorgen weer keurig gegeten en nu even lekker aan het spelen met kamergenoot Emma (een meisje dat hij stiekem wel heel leuk vind!)

Verder ook goed nieuws. Afgelopen dinsdag is de akte gepasseerd (Jayden  heeft zelf zijn handtekening gezet) en gisteren de stukken ingediend bij de Kamer van Koophandel, het bankrekeningnummer is ook bijna rond en dan is het echt! Er is een mooie poster/flyer gemaakt, af laten drukken en dan kunnen de acties van start!

Deze kuur duurt tot volgende week (woensdag 18 januari) twee uur in de middag als alles goed gaat. Er zal een controle zijn op 25 januari en de vijfde kuur zal van start gaan op 1 februari. Jayden krijgt voor die kuur wel een CT-scan of MRI-scan om te zien want de tumoren doen en wat de “operatie status” is. Allemaal weer spannend. Nu gaan we eerst nog even voor een goede vierde kuur met niet al teveel bijwerkingen.

Het is zo lekkerding die Jayden!

 

 

 

 

6 reacties op De vierde chemokuur is gestart!

 1. Carla van Deijl schreef:

  Hoi hoi,

  Jayden is zeker een lekker ding en die M-myc krijgen we ook wel klein!
  Wij hopen dat hij goede dagen heeft in Sofia en ik ben wel benieuwd naar Emma….

  Ernest en Carla

 2. cisca schreef:

  heey lieve jayden
  dit is geen fijn nieuws wat je te horen hebt gekregen.
  maar je gaat dat M-mye gen vernietigen hoor!
  dat kan je gewoon, samen met je papa.s en mama.s alle lieve dokters en alle mensen die van je houden.
  ik hoop dat je een beetje door je vierde chemo alweer doorkomt.
  hou vol mannetje….
  dikke knuffel jan cisca rick xxx

 3. jeanette schreef:

  hello jayden natuurlijk gaan we door want ja jullie gaan natuurlijk wel effe naar amerika daar gaan we effe voor zorgen met een heleboel mensen die het met jou kanjer en je papa’s en mama’s het beste voor hebben daar gaan we heeeeeeeeelemaaaaal voor ja toch kanjer we houden van je kanjer peet en jeanette

 4. Kirby schreef:

  Ja…zoals m`n moeder schrijft. We zijn druk bezig. Allerlei acties worden op touw gezet. En er zullen veel dingen van terug te lezen zijn in de krant! We gaan ervoor! Hoop mensen aan het ronselen om te collecteren. En meerdere dingen zijn we mee bezig. Maar dat mogen papa en mama lekker voorlezen uit de krant. Je ziet vanzelf de rekening vol stromen. DIKKE KNUFFELKUS! Kirby

 5. Adri en Shirley Versluijs schreef:

  Beste Leslie en Chantal.

  Nu ik het verslag van Jayden zijn ziekte heb gelezen wil ik jullie laten weten dat wij erg met jullie meeleven.
  Wij begrijpen wat jullie nu doormaken, wij hebben het ook meegemaakt met ons dochtertje.
  We wensen jullie heel veel sterkte toe en zeggen moed blijven houden,en zorg dat jullie er zijn voor elkaar en voor Jayden.
  Wij wensen jullie heel veel sterkte.
  Groetjes Adri en Shirley.

 6. Aileen schreef:

  Hoi lieve Jayden,

  Blijven knokken hoor, je doet het zo goed! Ik heb iedereen die ik ken een mail gestuurd met het verzoek je financieel te steunen, we gaan ervoor dat je ouders gewoon bij je kunnen zijn.

  Dikke kus Aileen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.