Om 05.45 uur in de ochtend ging de wekker…! Het viel niet mee. Jayden moest om 07.00 uur in het ziekenhuis zijn, voor een slaapmiddel wat twee uur voor het onderzoek ingenomen moet worden (tijdens een CT-scan is het van belang dat je heel stil ligt).

Eerst de lijn aan prikken, slaapmiddel door de sonde en wachten tot Jayden ging slapen… Jayden viel een halfuurtje in slaap en was toen weer wakker, wat een doordouwer is het toch. Hij was ook gelijk klaarwakker en de treinbaan kwam tevoorschijn.

Om 8.45 uur wilde de zuster alvast een ander slaapmiddel rectaal inbrengen. Normaal gebeurd dit pas tijdens het onderzoek mocht hij overstuur raken, maar zij dacht dat dit tijd zou schelen (gezien hij telkens van slag raakt). Het middel was er nog niet in en kwam er gelijk met een ‘poepie’ weer uitzetten, haha. Inmiddels ging de tijd door en besloten we het er maar op te wagen zonder extra middel en naar de scan te gaan.

Aangekomen bij de scan bleef Jayden rustig en dit keer werkte hij heel goed mee zonder zichzelf druk te maken en zat de scan er zo op. Eerste stuk van de dag heeft Jayden weer gehad.

Terug op zaal aangegeven dat we eigenlijk morgen een bloedbeeld hebben, maar dat we het gevoel hebben dat Jayden erg laag in zijn Hb zit en of daar naar gekeken kan worden en of er dan eventueel vandaag een bloedtransfusie kan. En ja hoor een Hb van 3,7. Het bloed wordt besteld (om tien uur in de ochtend). Het bloed wordt om 13.30 uur  aangehangen en loopt in, in drie uur. Ondertussen komt de zuster vertellen dat de afspraak van morgen (25 januari is verschoven naar as vrijdag 27 januari) dit omdat de dokter de scan met de chirurgen moet doorspreken en morgen dus nog geen uitslag kan geven. Gezien we het bloed al hebben gekregen hoeven we morgen niet naar het ziekenhuis, tijd om iets veel leukers te doen.

Om 16.50 uur mocht Jayden het ziekenhuis na verwijdering van de naald verlaten. Jayden zijn slaapmiddel was later op de dag goed ingewerkt en hij heeft grotendeels van de dag slapend doorgebracht.

Nu wachten op een spannende vrijdag de 27ste!!!

 

6 reacties op CT-scan dinsdag 24 januari 2012

 1. Hoi Nancy (en de rest)
  Jeetje wat spannend weer de uitslag afwachten van vrijdag. We duimen maar dat het goed nieuws is!!
  Ondertussen stromen de lege statiegeldflessen op school en donaties in de winkel lekker door.
  Sterkte,

  Tanja en Roy Masthoff (Alles kids Waterland)

 2. Kirby schreef:

  He Jayden Bikkeltje ben je! Niets minder! Ben benieuwd wat je morgen gaat doen?…spannend. En vrijdag weet je weer meer, over de scan. Wij zitten ondertussen niet stil, maar dat zul je gauw genoeg merken. We denken aan je…kleine SUPERMAN! gr Kirby

 3. Wieneke van den Berg schreef:

  Even een woordje van iemand die jullie blog leest.
  Ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd, en als jullie hulp nodig hebben voor het organiseren van dingen om geld op te halen, dan kun je me altijd mailen.

  Liefs, Wieneke

 4. jeanette schreef:

  hai jayden

  ik heb alles weer gelezen wat een gedoe hé.
  maar hier nu een leuk verhaaltje over een spaarpotje.
  het spaarpotje gekocht bij de zeeman werd beplakt door?
  ging mee met onze glenda helemaal op reis naar friesland.
  kwam terecht op de balie van een shellstation, werd daar natuurlijk volgegooid. en deze komt meschien morgen weer terug met glenda. maar dat vertel ik je nog wel, want meschien is het spaarpotje nog wel ergens anders geweest spanend he.

  en nog veel kusjes lekker ventje van me

 5. Mart&Betty schreef:

  hallo allemaal,
  nieuwsgierig hoe het was gegaan, zijn wij eigenlijk blij gestemd dat dit weer achter jullie ligt plus de wetenschap dat jullie zelf ook een perfect inzicht hebben hoe een ventje, wat je doet verbazen hoe sterk en leuk hij ook is, een verandering vertoont en dus even de hb waarde opgevraagd, helemaal goud zulke ouders.
  een groot compliment dan ook aan jullie.
  voor komende vrijdag gaan die duimen van ons natuurlijk weer als een razende te keer en een kaarsje steken we op om licht te laten schijnen op een positief en hoop volle uitslag. Lieve groeten Betty en Mart.

 6. sandra en krijn schreef:

  Duimuh, duimuh en nog eens duimuh ……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.